PRESSMEDDELANDE
2024-08-16

Styrelsen i Capital Conquest AB (publ) har den 2024-08-15 lämnat in en konkursansökan med anledning av att bolaget inte längre kan betala sina skulder. Stockholms Tingsrätt har nu godkänt ansökan och bolaget är nu försatt i konkurs. Beslutet att försätta bolaget i konkurs beror främst på att moderbolaget Biotech-IgG Equity AB (publ) är i konkurs och detta påverkar även Capital Conquest negativt och gör de helt omöjligt att driva vidare verksamheten utan ekonomiskt stöd från dess huvudägare.

I ett försök att göra bolaget helt självständigt och skapa de ekonomiska förutsättningarna att kunna driva vidare bolaget så genomfördes en nyemission under våren. Teckningsresultatet blev under förväntan och de kapital som emissionen tillförde räcker tyvärr inte för att säkerställa nödvändigt rörelsekapital för de kommande halvåret.

Då resultat från bolagets satsningar uteblivit i kombination med en misslyckad kapitalisering så ser inte styrelsen någon annan framkomlig väg än att försätta bolaget i konkurs. Styrelsen vill avsluta med att tacka övriga aktieägare för deras engagemang och ekonomiska stöd under alla år.

För övriga frågor vänligen kontakta konkursförvaltaren enligt nedan.

Advokat Dan Bengtsson
Advokatfirman Carler AB
Box 7557
103 93 Stockholm